Spor

BEDEN EĞİTİMİ

Okulumuzda beden eğitimi derslerinde öğrencilerimizin vücut fonksiyonlarını kavrama, motor öğrenme, temel hareket becerilerinin sağlanması, oyun becerilerini kavrama, stratejiler geliştirmesinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanında kendine güvenen, değer anlayışına ve iletişim becerilerine sahip bireyler yetiştirmekteyiz.

Okulumuzda 8-14 yaş arası tenis ve basketbol eğitimi, 7-10 yaş arası futbol eğitimi verilmektedir. Çalışmalarda öğrencilerimizin hem fiziksel hemde ruhsal gelişimi göz önüne alınarak özgüvenli, takım çalışmasına uyumlu, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler yetiştirmek gayretindeyiz. Bu branşlarda eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin kulüplere yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Güngören Ligi yıldız erkek kategorisinde basketbol ilçe üçüncüsü olmuştur.

Okulumuz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Güngören Ligi küçük erkek ve küçük kızlar kategorisinde ilçe şampiyonu olmuştur.

JİMNASTİK
J
imnastik
hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3 – 10 yaş arası olan çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Jimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını,boylarına göre kilo ve vücut kas kitlesini dengeler. Mutlu olmayı isteyen bireyler yetiştirmek için özgüvenli bireyler yetiştirmek gerekir. Bunu için de küçük yaştan itibaren hem fiziksel hem de pedagojik gelişimlerini destekleyecek spor ve sanat eğitimleri gereklidir. Tüm çocuklar için en iyi baslangıçtır.

VOLEYBOL
Küçük yaşlardan itibaren voleybol oynayan çocuklar, görev ve sorumluluk alıp bunları yerine getirmeyi öğrenir. Bireysel sorumluluğunun yanı sıra, takımı içinde de sorumluluk taşıdığının bilincinde olan çocuklar, ekibindeki zayıflıkları tolere etmesi gerektiğini kavrar. Ayrıca her zaman başarı kazanmanın mümkün olmadığını; zaman zaman yedekte kalıp her zaman en iyi olamayacağını; iyi olmadığı zaman, yerini başkasına bırakıp, onu desteklemesi gerektiğini; iyi olmak için sürekli çalışması gerektiğini öğrenir.

Voleybol eğitimcileri, bu eğitimi genellikle çocuklara bilinçli olarak verir. Voleybol oynayan çocuk, ister istemez bu bilinci kazanır.

Okul takımlarımıza seçilen öğrencilerimize ailelerin onayı ile lisans çıkartılır. İstanbul İlçe Liglerinde maçlara çıkarlar, böylelikle profesyonel sporculuğun ilk adımlarını atmış olurlar.