TEOG’da Liselere Giriş için Yerleştirme Puanları Açıklandı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, devlet okulları ve fen liselerine girişte kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklandı. Nisan ayında düzenlenen ikinci dönem ortak sınavlarda soruların tamamını doğru yapan 17 bin şampiyon sayısı da YEP’lerin açıklanmasıyla düştü. Hesaplanan puanlara göre 1 milyon 192 bin 858 öğrenciden 176’sı 500 tam puan aldı. Öğrenciler, 14-24 Temmuz arasında tercihlerini yaparak ortaokul müdürlüklerinden tercih işlemlerini onaylatacaklar.

Türkiye genelindeki süper şampiyonlardan biri de öğrencimiz Taha Berk Güngör oldu. Öğrencimiz Taha Berk, okul dışında hiçbir takviye ders almadan ve herhangi bir kursa gitmeden her iki dönem sınavlarında da tüm soruları doğru yanıtladı.
Başarısının sırrını 01.07.2017 tarihli Sabah Gazetesi’ne anlatan öğrencimizin gazetede yayınlanan röportajına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.