Anaokulu’nda İngilizce

ANAOKULU’NDA İNGİLİZCE

4-6 yaş grubundaki çocuklara tüm gün İngilizce eğitimi vererek Türkçe ve İngilizce iki dilde konuşup düşünebilen çocuklar yetiştiriyoruz.

0-6 yaş arasında geçen süre dil edinimi açısından en verimli ve en önemli süreçtir. Çocuklar bu dönemde yabancı dilin telaffuzunu en doğru öğrenecekleri dönemdedirler. Yapılan araştırmalar okul öncesi dönemde yabancı dilin öğrenilmesinden ziyade edinilmesinin en kolay dönem olduğunu ispatlamıştır.

Anasınıfında İngilizce öğretimi, her çocuğun kendine özgü öğrenme özellikleri  olduğu düşünülerek yapılmaktadır. Buna bağlı olarak anasınıfı yabancı dil öğretiminde TPR (Total Physical Response ) (Tüm Fiziksel Tepki) ve Task-Based ( Aktivite Tabanlı) metodları esas olarak alınır. Aynı zamanda 4-6 yaş gruplarının işitsel ve görsel materyallerle daha kolay ve kalıcı öğrendiği baz alınarak, dersler çeşitli materyallerle ( resimli kartlar,kuklalar,posterler,ders etkinlikleri) , dijital ürünlerle (animasyon hikaye ve oyun dvdleri,itools,sınıf ses cdleri)  ve gerçek objelerle desteklenerek gerçekleştirilir.  Kullanılan tüm materyaller, çocuklara yabancı dil öğrenirken sorgulayıcı bir yaklaşıma sahip olmalarına olanak sağlar.

KULLANDIĞIMIZ KAYNAKLAR:

Oxford Quality Schools kapsamında Main Course dersi için “Show&Tell 1-2-3” serisini ve

Skills dersi içinse Minigon 1-2 kitaplarını kullanmaktayız.